Wasa by Night

Restaurangfestival

Onsdag 20.9. hela stan festar igen!

RestaurangerFestival-info

If you didn’t get your shirt and/or beanie during festival day, you can get yours from Tørst Company (Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa) every day between 17:00-22:00.

Amarillo

Vasaesplanaden 18 C
11:00-23:00

Nya Amarillo förenar såväl vänner som obekanta och får alla att trivas kring samma bord.
Amarillo har en fräsch, ledig, okomplicerad och energisk stil. På menyn finns det massor med fräscha smaker och, icke att förglömma, de bästa gamla favoriterna.

>> Hemsidor

Brando

Brändövägen 58, Brändö
06:30-24:00

Restaurang Brando är en populär mat- och sällskapsrestaurang. Vi serverar lunch dagligen och vår a la carte-meny får kunderna att komma vida ifrån. I den helt nya avdelningen Pizzeria & Ristorante kan du äta i lugn och ro, oavsett vad som är på gång i den övriga restaurangen.
I anknytning till Restaurang Brando finns spelautomater och de bästa sporthändelserna, Canal+ eller Urho TV matcherna visas på storbildskärm eller 60″ TV. Varje vecka har vi live-musik, karaoke eller DJ’s.

>> Hemsidor

Brasserie & Bar Fondis

Hovrättsesplanaden 15
11:00-02:00

Fondis erbjuder festivalbesökarna på en avslappnad miljö med dryck och mat mitt i centrum av Vasa, bredvid torget.

Festivalerbjudande: Wasa by Night burgare för 8,90 (med pommes frites +3,00)

>> Hemsidor

Butcher & Banker

 

Vasaesplanaden 18 C
11:00-03:00

Tristess kan ibland kännas lika oöverkomlig som midvintern: hopplös och deprimerande utan hopp om något bättre.

Till all lycka finns det nu ett ställe där du kan vrida domedagsuret bakåt till ackompanjemang av gott öl, spännande drinkar och levande musik.

Kom till Butcher & Banker, ett ställe där goda tider, gott sällskap och ljuva toner sprider lycka som en pandemi. I vår meny hittar du knepen för att komma över tristessens midvinter.

 

>> Hemsidor

Café de Paris

Rewell Center 107
07:30-01:30

Café de Paris har bjudit på Fransk cafe’ kultur ända sedan 1990 i Vasa Centrum. Närmast vårt hjärta ligger olika specialkaffen. Vi har över 30 olika sorter att välja mellan samt månadens kaffe,kakao och
kaffedrink. Vår populäraste kakao görs på äkta choklad.

Hos oss på Cafe’de Paris är kaffet alltid gott och nybryggt, något automatkaffe hittar du inte hos oss. Vi öppnar klockan 7:30. Kom gärna in på frukost, eller köp med dig en kaffe och smörgås.

Från vår lunchmeny hittar du varma smörgåsar, dagens soppor och sallader samt ugnspotatis. Vi har även olika grönsakssoppor och salladsportioner,som innehåller lite kolhydrat. Smaka gärna på
våra hembakta salta pajer eller välsmakande pariserbröd.

För den sötsugne erbjuder vi glassportioner, milkshakes, nygräddade våfflor och goda bakelser.

Vi har A-rättigheter så ta med en vän och börja till exempel morgonen med en underbar champagnefrukost.

Välkommen och njut till Café de Paris!

>> Hemsidor

D.O.M.

Sandögatan 14
19:00-02:00

D.O.M. är som ett andra vardagsrum, med sällskapsspel, xbox 360 och en mysig stämning. Det är en pub med ett brett ölsortiment och andra drycker. Ett stenkast från torget med en genuin inredning.

>> Hemsidor

Dallas Pizza Palazzo

 

Västerviksvägen 24, Gerby
10:30-24:00

Så gott som varje ort har sin egna företrädare av pizzakulturen. För den lokala befolkningen är Dallas Pizza Palazzo ett permanent landsmärke. Restaurangen är även en del utav den lokala livsstilen.

Förutom på pizza, viker man även in på kaffe, öl eller en drink. För sådana stunder betjänar bäst den stämningsfullt inredda Cup of Java – kaffehörnan.

>> Hemsidor

Fontanaclub

 

Hovrättsesplanaden 15
22:00-04:00

Vasas egna ”Fona” erbjuder ett perfekt ställe att avsluta festivalkvällen med två olika musikavdelningar och dansgolv. Party on!

>> Hemsidor

Leipätehdas

 

Sandögatan 14
22:00-04:00

Brödfabriken är en nattklubb i ändan av Hartmansgränden. Dj-musik, beerpong och karaoke hör till ställets utbud.

>> Hemsidor

 

Littlepub

 

Hovrättsesplanaden 17 C
12:00-24:00

En suverän liten pub vid torget. Ett ypperligt utbud av små bryggeriers öl.

 

>> Hemsidor

Office Bar

Raastuvankatu 15
12:00-02:00

Office Bar är en sportbar med ett stort S. Live sport, frågesporter, ett stort ölutbud, stadens bä’sta wings och burgare. Hos oss trivs även de som inte är sportfantaster.

Festivalerbjudande Heinken 0,4l 5% och Happy Joe Dry Apple 0,33 4,7 % för à 5 euro!

 

>> Hemsidor

 

Oliver's Inn

Handelsesplanaden 8
12:00-04:00

Oliver’s Inn har fungerat sedan 1985 och har en irländs stil. För alla som gillar öl, bra musik och en bra fiilis.

Ollis måste testas. DJ, live musik, temakvällar, studerande fester, spelkvällar… hos oss hittar du allt.

>> Hemsidor

 

O'Malley's

Hovrättsesplanaden 21
15:00-03:00

O’Malleys har varit en del av Vasas pubkultur i över 20 år. En genuin Irländsk pub i mitten av staden. Hos oss hittar du ett brett öl- och viskisortiment, live musik, biljardbord och främst den genuina Mällis fiilisen som redan är bekant för flera generationer.

 

>> Hemsidor

 

Pancho Villa

Vasaesplanaden 17, 2 vån.
10:30-21:00

Vasas Pancho Villa öppnades 2009 och flyttade sommaren 2017 till ny adress med nytt ägarskap. Restaurangen som befinner sig ett sombrerokast från torget. Vi erbjuder goda hamburgare, goda biffar av högklassiskt inhemskt kött och andra delikatesser i Mexikansk stil.

Varje dag erbjuder vi lunch med ett rikligt salladsbord, två varmrättsalternativ och dagligen varierande hamburgar- och schnitzelalternativ.

Från Pancho Villas breda utbud hittar du säkert din favorit. Välkommen att trivas och njuta i Vasas Pancho Villa.

 

>> Hemsidor

 

Patio

Hovrättsesplanden 15
16:00-22:00

En innergårdsterass i centrum av Vasa på Hartmans innergård. Patio öppnade sina portar första gången sommaren 2017 och är sista gången för detta år öppen på Wasa by Night. Kom förbi och ta en dryck under festivalrundan.

 

>> Hemsidor

 

Pocket Wine & Drinks

Hovrättsesplanaden 11
13:00-22:00

Pocket Wine & Drinks grundades ett år sedan. Ett liten och mysigt ställe med en passion för goda drycker, gemenskap och avslappnad stämning.

 

>> Hemsidor

 

Qvarken

Rostengatan 6
11:00-23:00

En högklassisk och trivsam restaurang i samband med Hotel Scandic erbjuder delikatesser för hungriga festivalbesökare

Festivalerbjudande: ett glas 12cl 8% Freista för 4,00 euro

 

>> Hemsidor

 

Tørst Company

Hovrättseplanden 15
15:00-04:00

Tørst har just före Wasa by Night öppnat sina dörrar och är en helt ny nöjesrestaurang. Kom och se med dina egna ögon vad vi erbjuder. 😉

Festivalerbjudande: Dagens pizza och en kranöl (karhu 0,4l 4,7 %, eller crowmoor 0,3 4,7%, lonkero 0,3 5,5% eller alkoholfritt alternativ) för 15,90

 

>> Hemsidor

 

Villan Kellari

 

Sandviksparken
14:00-02:00

I Villan Kellari öppnar sig en egen värld: bakom de tjocka stenväggarna finns 90 kundplatser och där råder en lönnkrogsstämning, där du kan avnjuta högklassiga rätter i bistrostil och vinkällarens skatter. På Kellaris meny finns läckra smårätter, kött som tillretts i träkolsgrill, Villas burgare och fräscha sallader. Vid sidan av maten kan du i Kellari njuta av öl för att fira idrottsevenemang.

På Wasa by Night är festen igång! DJ Matias spelar fr.o.m. 22 och festen fortsätter genom natten.

Festivalerbjudande: Källarens burgare från träkolsgrillen med grillad Hereford biff för 15 €

 

 

>> Hemsidor

 

Wasa Cinema Bowling

Handelsesplanden 18
11:00-22:00

Cinema Bowling är en bowling-bar i mitten av centrum. Utöver bowling erbjuder vi på biljardbord, konsolspel och sällskapsspel. För studeranden ger vi rabatt på bowling, biljard och drycker.

 

>> Hemsidor

 

Wazaca

Hovrättsesplanden 18
11:00-23:00

Glädje och sorg, passion och kärlek, vardag och fest, ung och gammal, familj och vänner, hundar och katter, fattig och rik, natt och dag, livet och döden… i Mexiko kretsar allting kring maten.

Varje måltid är ett socialt möte. Det handlar om att dela, att bry sig om och vara med sina närstående. På tal om dela, så tas det i Mexiko ofta bokstavligen. Vill du smaka på bordgrannens mat, varsågod!

Färska råvaror, glädjen i att dela, en avslappnad inställning till mat, dryck och hela livet. Detta är vad Wazaca handlar om.

 

>> Hemsidor

 

Wasa by Night?

Vasas redan tradionella restaurangfestival samlar även detta år tusentals festivalbesökare till stadens caféer, pubar, matrestauranger, barer och nattklubbar. Dom flitigaste belönas med den legendariska t-skjortan – och detta år skiljer sig agnarna från vetet med en helt ny Wasa by Night mössa.

Hur?

Samla 8 eller 14 stämpel från olika festivalrestauranger till ditt stämpelpass. Stämpel fås i samband med ett köp. Efter att du samlat alla stämpel, ge passet till personalen. Som belöning får du en Wasa by Night t-skjorta (8 stämpel) eller en t-skjorta och en mössa (14 stämpel).

Om skjortorna eller mössorna har tagit slut, oroa dig inte! Du får din skjorta senare genom att fylla i namn och storlek på skjorta eller kryssa i att du inte fick en mössa på passet och ge den därefter till personalen. Du kan hämta skjortan/mössan i slutet av oktober. Platsen meddelas senare på www.wasabynight.fi och Wasa by Night -Facebooksida.

OBS! Passet måste lämnas till en festivalrestaurang under festivaldagen så att vi kan beställa en tröja/mössa just åt dig.

Kom ihåg lista

Stämpelpass
Ta med dig denna festival guide från första restaurangen. Stämpelpasset finns behändigt på baksidan!

Med måtta
Stämpeln fås även för alkoholfria drycker och för maträtter

ID
Hör till varje kunnig festivalbesökares obligatoriska utrustning. Underlätta din kväll och ta med dig ditt ID.

SoMe
Följ kvällens gång i realtid genom sociala medier. Föreviga ditt kompisgängs bästa stunder! #WasaByNight

Festivalfirande från morgon till sen kväll

MORGONSTUND HARD SKJORTA I MUN
• Brando
• Café De Paris

DU ORKAR BÄTTRE MED EN FYLLD MAGE
• Amarillo
• Brasserie & Bar Fondis
• Dallas Pizza Palazzo
• Pancho Villa
• Qvarken
• Wazaca

FRISKT BLOD I STAN
• Butcher & Banker
• Patio
• Tørst Company
• Villan Kellari
• Pocket Wine & Drinks

SKÖN PUBKÄNSLA
• D.O.M.
• Littlepub

SPORT
• Office Bar
• Wasa Cinema Bowling

ÄNDA IN PÅ SMÅTIMMARNA
• Butcher & Banker
• Fontanaclub
• Leipätehdas
• Oliver’s Inn
• O’Malley’s
• Tørst Company

Tävlingen!

Genom att samla 14 stämpel deltar du automatiskt i ett lotteri där vi lottar ut två (2) stycken 200,00 euros presentkort till ditt val av Wasa by Night restaurang. Fyll i ditt namn och e-post så är du med i lotteriet.

Amarillo

Brando

Brasserie & Bar Fondis

Butcher & Banker

Café de Paris

D.O.M.

Dallas Pizza Palazzo

Fontanaclub

Leipätehdas

Littlepub

Office Bar

Oliver's Inn

O'Malley's

Pancho Villa

Patio

Pocket Wine & Drinks

Qvarken

Tørst Company

Wasa Cinema Bowling

Wazaca

Villan Kellari